Όνειρο το Wi Fi αν μένεις στην Πύλη!!!!

Πολίτες δεύτερης κατηγορίας απ'ότι φαίνεται, μας θεωρεί ο ΟΤΕ, ο Δήμος και οι πάσης φύσεως υπευθυνοανεύθυνοι που έχουν καθίσει σε κάποιο θώκο τα τελευταία χρόνια στα χωριά μας!
Το αποτέλεσμα; 
Τα Δερβενοχώρια -πλην των Σκούρτων- δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο και οι κάτοικοι της Πύλης, της Στεφάνης, του Πράσινου, της Πανάκτου και της Δάφνης χρησιμοποιούν ακόμα... στικάκια και καρτούλες - που χρεώνονται πανάκριβα- για κάτι που οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα θεωρείται αυτονόητο!
Κύριος και βασικός υπεύθυνος είναι ο ΟΤΕ, ο οποίος, ενώ αντικατέστησε το κέντρο των Σκούρτων με ένα σύγχρονο, δε θεώρησε απαραίτητο να αντικαταστήσει το απαρχαιωμένο κέντρο της Πύλης, με αποτέλεσμα να υπάρχουν στην Πύλη μόνο 40 διαθέσιμες γραμμές για Internet. Τις γραμμές αυτές τις πήραν τα εργοστάσια που είναι εγκατεστημένα στη Φούσκαινα, το Δημαρχείο και απ'τους πολίτες κάποιοι λίγοι και τυχεροί που πρόλαβαν!
Το κέντρο του ΟΤΕ στην Πύλη είναι το αρχικό που είχε εγκατασταθεί πριν από... 40-45 χρόνια, όταν ήρθε το τηλέφωνο στην περιοχή και δεν άλλαξε, ούτε εκσυγχρονίστηκε ποτέ.Μιλάμε για ένα ''κονσερβοκούτι'' που βρίσκεται μέσα στην αποθήκη του Συνεταιρισμού και όταν αποσυρθεί θα έχει σίγουρα αρχαιολογική αξία και θα βρει τη θέση του σε κάποιο μουσείο......
Απ' ό,τι γνωρίζουμε μόνο πολίτες έχουν κάνει ενέργειες και αιτήσεις στον ΟΤΕ για αλλαγή του κέντρου! Ο Δήμος ως υπηρεσία, και οι εκάστοτε προεδρίσκοι ή σύμβουλοι που έχουν εκλεγεί για να προασπίζονται τα δικαιώματα των πολιτών στα χωριά, έχουν επιδείξει αξιοπρόσεκτη αδιαφορία για το θέμα, θεωρώντας ότι το επίπεδο των κατοίκων και των παιδιών είναι τόσο χαμηλό, που δε χρειάζονται πρόσβαση στο Διαδίκτυο! 
Επίσης, πριν από μερικά χρόνια, όταν επί μήνες έσκαβαν και χάλασαν ανεπανόρθωτα το δρόμο του Μεταξά για να περάσουν τις οπτικές ίνες, συνέβη το εξής παράδοξο : τις πέρασαν (μάλλον αναγκαστικά) από τα Σκούρτα και όταν έφτασαν στο εκκλησάκι του Αγ. Γιώργη στην Πύλη, "έστριψαν" δεξιά και άφησαν το χωριό, καθώς και τη Δάφνη, χωρίς κάλυψη! Πόσο θα τους κόστιζε άραγε σ'ένα τεράστιο έργο εκατοντάδων χιλιομέτρων να καλύψουν τα λίγα μέτρα που χρειάζονταν για να έχουν τα χωριά Internet και τηλέφωνο (πέραν του κλασικού); 
Εάν τότε που γινόταν το έργο δεν ήμαστε "ακέφαλοι" και οι εκλεγμένοι δημοτικοί άρχοντες δεν ήταν τόσο πολύ αδιάφοροι δε θα γράφονταν τώρα αυτές οι γραμμές.
Τηλεφωνήσαμε σε όλα τα δίκτυα κινητής και σταθερής τηλεφωνίας (Vodafon, Hellas online, Wind, Cosmote, OTE) και ζητήσαμε εγκατάσταση σταθερού τηλεφώνου και Internet στην Πύλη. Απ'όλους πήραμε αρνητική απάντηση.
 "Δεν υπάρχει κάλυψη δικτύου" μας είπαν. "Αν ήσαστε στα Σκούρτα, κανένα πρόβλημα". 
Είναι πραγματικά γελοίο!!!!Απέχουμε μισή ώρα απ'όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα, Αθήνα, Ελευσίνα, Θήβα...και παρ'όλα αυτά είμαστε παρατημένοι, "φτωχοί συγγενείς" γιατί δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ  να αγωνιστεί, να τρέξει και να διεκδικήσει τα δικαιώματά μας, το αυτονόητο!!!!! Γιατί εκλέγουμε τους δημοτικούς άρχοντες -όχι με κριτήριο ποιος μπορεί, θέλει και ξέρει να αγωνιστεί για μας-, αλλά στενόμυαλα, συμφεροντολογικά και προσωπικά. 
Τα αποτελέσματα τα βλέπετε όλοι...
Η ''Φωνή των Δερβενοχωρίων'' θα κάνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για να αντικατασταθεί το προπολεμικό κέντρο του ΟΤΕ με ένα σύγχρονο.Ήδη στείλαμε αίτηση και περιμένουμε επίσημη απάντηση,την οποία και θα δημοσιεύσουμε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φονικές νταλίκες

Θυρανοίξια Αγ. Βασιλείου στη Ξερόβρυση

ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΤΟΝ ... ΔΗΜΑΡΧΟ!