ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΤΟΝ ... ΔΗΜΑΡΧΟ!




·         Ανεξέλεγκτη λαϊκή αγορά στα Σκούρτα

·         ''... μπάτε σκύλοι αλέστε...!!!"

Κύριε Δήμαρχε,

τα Σκούρτα πρέπει να είναι το μοναδικό δημοτικό διαμέρισμα όλου του Δήμου Τανάγρας (δεν θα απορούσα αν μάθαινα κι όλης της Ελλάδας) που έχει αυθαίρετη, ανεξέλεγκτη και ''τζαμπέ'' λαϊκή αγορά κάθε Κυριακή.  Κανένας πάγκος δεν πληρώνει στο Δήμο ούτε 1 ευρώ για τη  χρήση του χώρου που καταλαμβάνει και οι περισσότεροι μικροπωλητές, οι οποίοι δεν είναι καν δημότες,  στήνουν την πραμάτεια τους κυριολεκτικά όπου τους κάνει κέφι!!!
Ούτε λόγος φυσικά για αποδείξεις ή  ταμειακή μηχανή!

Η κυρία από την Εύβοια που έχει αυτόν τον 6μετρο πάγκο, έχει διαλέξει μόνη της το χώρο που έχει στήσει την πραμάτεια της, δεν πληρώνει τίποτα, έχει τσαμπουκά και λέει στους ξένους ότι τα προϊόντα της είναι ντόπια!!! Φεύγοντας, αφήνει τα σκουπίδια της και κανένα έσοδο στην τοπική κοινωνία.Θύμωσε που την φωτογραφίσαμε και παρίστανε την ασθενή!


Η λαική αυτή καθιερώθηκε επί προεδρείας του κ. Σπ. Γκίκα, ο οποίος ήθελε να βοηθήσει τους τοπικούς παραγωγούς, αλλά στη συνέχεια "πλάκωσαν" επαγγελματίες των Αθηνών, της Εύβοιας και της Στερεάς που "μυρίστηκαν" πλήθος πελατών από τον ντόπιο πληθυσμό και τους επισκέπτες του Σαββατοκύριακου που συρρέουν κάθε Κυριακή στα Δερβενοχώρια για  το καλό φαγητό από κάθε γωνιά της Αττικής και τζάμπα χώρο που τον διάλεγαν κατά βούληση και ανύπαρκτη δημοτική αρχή και έλλειψη κάθε είδους ελέγχου και φτάσαμε στο σημείο που είμαστε σήμερα!!! Τοπικοί παραγωγοί είναι ζήτημα αν έχουν απομείνει δύο ή τρεις και οι υπόλοιποι είναι ξένοι τζαμπατζήδες που δεν προσφέρουν  απολύτως ΤΙΠΟΤΑ στην οικονομία του τόπου!! Το μόνο που μας αφήνουν πίσω είναι η σαβούρα και τα σκουπίδια τους, την αποκομιδή των οποίων πληρώνουν οι δημότες των Δερβενοχωρίων και όχι αυτοί!!!


Η αυθαίρετη λαϊκή κάθε Κυριακή στα Σκούρτα προκαλεί κυκλοφοριακό κομφούζιο στην είσοδο του χωριού, αφού οι πελάτες συνωστίζονται στους πάγκους και διασχίζουν κεντρικούς δρόμους για τα ψώνια τους εμποδίζοντας την κυκλοφορία και με κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας, καθώς όλο αυτό το ασυνάρτητο παζάρι γίνεται σε σημείο από το οποίο  περνούν ασταμάτητα αυτοκίνητα και νταλίκες!!!
Δεκάδες νταλίκες και αυτοκίνητα επισκεπτών περνούν από αυτό το σημείο! Εμποδίζεται η κυκλοφορία, οι πεζοί κινδυνεύουν! Αλαλούμ στην είσοδο του χωριού!!!


Το πηγάδι, στολίδι του χωριού, έχει καταντήσει αυτοσχέδιος πάγκος ρομά και κάθε λογής (και εθνικότητας) μικροπωλητών, οι οποίοι παίζουν μέχρι και μπουνιές για τη χρήση του (ξέρετε την παροιμία που λέει, δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα;) γιατί έχουν βρει έναν τόπο "ξέφραγο αμπέλι"  και κανένας από την επίσημη δημοτική αρχή δεν ενοχλείται για να μπει  ένα τέλος... 
Εδώ και χρόνια θα έπρεπε ο Δήμος να έχει λάβει μέτρα γι'αυτό το απαράδεκτο φαινόμενο!


Μήπως ήρθε η ώρα να βάλετε μια τάξη;

             Δε λέμε φυσικά να μη γίνεται λαϊκή, ούτε να εκδιωχθούν οι ξένοι έμποροι, αλλά...


·         Να οριστεί χώρος ειδικός γι'αυτό το σκοπό (υπάρχουν πολλοί δρόμοι στην είσοδο των Σκούρτων που είναι ιδανικοί για στήσιμο λαϊκής, ορατοί και προσβάσιμοι) και οι επαγγελματίες να συνεχίσουν τη δουλειά τους  χωρίς να ενοχλούν και χωρίς να θέτουν τη ζωή των πελατών τους σε κίνδυνο!

·         Να "κοπούν" συγκεκριμένες θέσεις και οι ενδιαφερόμενοι έμποροι να κάνουν αίτηση στο  Δήμο και να πληρώνουν το αντίτιμο που τους αναλογεί, ποσό που θα περιλαμβάνει και το καθάρισμα του σκουπιδότοπου που αφήνουν φεύγοντας!  Αυτό μεταφράζεται σε έσοδα για τον τόπο και νοικοκυρεμένη πολιτική. Αυτό γίνεται σε όλους τους Δήμους της Ελλάδας!
Οι δημότες να έχουν άμεση προτεραιότητα, δικαίωμα επιλογής της θέσης  και ΔΩΡΕΑΝ!!!

·         Να γίνονται έλεγχοι από τα αρμόδια όργανα του Δήμου και να σταματήσει αυτό το αλαλούμ  που επικρατεί αυτή τη στιγμή!!!


                                                                                                                   Μετά τιμής

                                                                                                               Από την έκδοση

Τουλάχιστον 6 μέτρα πάγκος με κανένα κόστος και προϊόντα που ''βαφτίστηκαν'' ντόπια. Γιατί οι δημότες να πληρώνουν την αποκομιδή των σκουπιδιών της κυρίας από την Εύβοια που διάλεξε μια θέση στον κεντρικό δρόμο και ενοχλεί τους πάντες; Να επέμβει ο Πρόεδρος του Τοπικού κ. Σαμπάνης, που ενδιαφέρεται για το χωριό του και είναι αξιέπαινος!

Δεν ήξερα ότι στα Δερβενοχώρια έχουμε πορτοκαλεώνες  (εκτός από φυτείες βαμβακιού)!!!
 
Χωρίς σχόλιο...
Ρομά και πάσης Ελλάδος!
 
Ο Πακιστανός έχει κι αυτός  κατοχυρώσει την 5μετρη θέση του στην τζάμπα λαϊκή! Όλοι οι καλοί χωράνε...
Ούτε ο ιερός χώρος της εκκλησίας δε γλίτωσε από τους ρομά...
Κυνηγήστε τους!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φονικές νταλίκες

Θυρανοίξια Αγ. Βασιλείου στη Ξερόβρυση