Φονικές νταλίκες




Φονικές νταλίκες 


·       Νταλίκα προσέκρουσε πάνω σε σπίτι στα Σκούρτα! Μέσα κοιμούνταν μικρά παιδια!
·       Μέρες και νύχτες τρόμου για τους κατοίκους! Εφιαλτικός ο θόρυβος!
·       Παγίδες θανάτου οι δρόμοι! Περνούν με ταχύτητα δίπλα από το σχολείο!
·       Θα αναγκαστούμε να κλείσουμε το δρόμο και να καλέσουμε την Τροχαία και τα κανάλια!
·       Απαιτούμε να εφαρμοστεί ο ΝΟΜΟΣ!!!!

Με διώροφο σπίτι στο κέντρο των Σκούρτων συγκρούστηκε υπέρβαρη νταλίκα, προκαλώντας ''σεισμό'' πολλών Ρίχτερ και αναστάτωση στους ανυποψίαστους ενοίκους του!!! Μέσα στο σπίτι κοιμούνταν μικρά παιδιά!!!

Το πρόβλημα της διέλευσης φορτηγών και νταλικών μέσα από τα Σκούρτα και τη Στεφάνη διαιωνίζεται πολλά χρόνια τώρα και αποτελεί ''πληγή'' για την περιοχή μας. Οι κάτοικοι των χωριών ζουν εφιαλτικές μέρες και νύχτες, αφού η διέλευση των ''μεταλλικών γιγάντων'' δε σταματάει ποτέ. Ο θόρυβος είναι ασταμάτητος και όπως μας είπε ο κ. Άγγελος Πέτρου, το σπίτι του οποίου βρίσκεται στην είσοδο των Σκούρτων, ''...αδύνατο να κοιμηθείς μέρα και νύχτα από το θόρυβο! Όταν περνάει η νταλίκα είναι σα να κάνει σεισμό μέσα στο σπίτι! Πολλές φορές οι νταλίκες φρακάρουν μπροστά από τα σπίτια μας και μένουμε εγκλωβισμένοι για ώρες, χωρίς να μπορούμε να βγούμε από την αυλή μας και να πάμε στις δουλειές μας!

Μεγαλώσαμε τα παιδιά μας με φόβο μήπως βγουν στο δρόμο με τα πόδια ή το ποδήλατο και τα παρασύρει καμιά νταλίκα!!!''
Νταλίκες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό έχουν ανακαλύψει ότι αν περνούν από τα Δερβενοχώρια κερδίζουν χρόνο και χρήμα και έχουν καθιερώσει αυτή τη διαδρομή μετατρέποντας τον τόπο μας σε ... εθνική οδό! Η ''πονηρή'' νταλίκα ''γλιτώνει'' πολλά διόδια, καύσιμα και χρόνο.
Φτάσαμε σε σημείο οι νταλίκες να είναι πιο πολλές κι από τους κατοίκους! 


Η διέλευση γίνεται μέσα από τους στενούς δρόμους των χωριών, οι οποίοι σε ορισμένα σημεία μετά βίας χωράνε ένα επιβατηγό! Στην είσοδο των Σκούρτων, πολύ συχνά, οι νταλίκες ''κολλάνε'' και η κυκλοφορία σταματάει για ώρες! Στη Στεφάνη, οι νταλίκες περνούν από τον περιφερειακό κατά την έξοδο και μέσα από το χωριό κατά την είσοδο. Καταστράφηκε και διαλύθηκε το πλακόστρωτο και ο δρόμος Δερβενοχώρια Ελευσίνα βούλιαξε κυριολεκτικά, αφού δεν ήταν σχεδιασμένος να γίνει ''εθνική οδός''!!! Τα παιδιά απαγορεύεται να κυκλοφορούν μέσα στα χωριά με τα πόδια ή με ποδήλατο γιατί κινδυνεύει η ζωή τους!

Μέσα στα Σκούρτα, οι νταλίκες περνούν από το δρόμο που χρησιμοποιούν τα παιδιά για να πάνε σχολείο.Το σημείο αυτό αποτελεί παγίδα θανάτου και σοβαρό κίνδυνο για τους μικρούς μαθητές.Κρίθηκε αναγκαίο να τοποθετηθεί σχολικός τροχονόμος τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες, αλλά και πάλι ο κίνδυνος παραμονεύει! Το συγκεκριμένο σημείο είναι επικίνδυνο όλες τις ώρες για τους κατοίκους γιατί δεν έχει ορατότητα από τους ψηλούς μαντρότοιχους και ο δρόμος είναι στενός.




Κινδυνεύουμε ανά πάσα στιγμή! Οι οδηγοί τρέχουν αδικαιολόγητα μέσα στα χωριά, προσπερνάνε ο ένας τον άλλο, ενίοτε οδηγούν μεθυσμένοι ή μαστουρωμένοι, έχουν τσαμπουκά, δεν παραχωρούν προτεραιότητα και αποτελούν για τον τόπο μας κίνδυνο θάνατο χωρίς να προσφέρουν ΤΙΠΟΤΑ! 
Ο δρόμος από Σχηματάρι προς Δερβενοχώρια και ειδικότερα το κομμάτι προς Ελευσίνα έχει καταστεί μια επικίνδυνη και ιδιαιτέρως χρονοβόρα διαδρομή εξαιτίας του πλήθους των νταλικών που τη
χρησιμοποιούν ΠΑΡΑΝΟΜΑ!!!



Ο νόμος είναι σαφής:
''Με τσουχτερό πρόστιμο 2.000 ευρώ θα επιβαρύνονται ο οδηγός και ο ιδιοκτήτης του φορτηγού που θα κινείται παρανόμως στο παράπλευρο οδικό δίκτυο.
Με βάση τα όσα προβλέπονται στην νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Μεταφορών που δημοσιεύθηκε σε Φ.Ε.Κ., πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, τα φορτηγά οχήματα και λεωφορεία απαγορεύεται πλέον να κάνουν χρήση του παράπλευρου οδικού δικτύου των εθνικών οδών της χώρας.
Στις παραβάσεις που θα διαπιστώνονται από τα αρμόδια όργανα (Τροχαία ή και Μεικτά Κλιμάκια Ελέγχου), θα επιβάλλονται διοικητικά πρόστιμα κατά αναλογία της παραγράφου 1Α του άρθρου 4Α του νόμου 3446/2006 (Φ.Ε.Κ. 49/Α) και πιο συγκεκριμένα:
      1.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη του οχήματος και
      1.000 ευρώ στον οδηγό του οχήματος.
Τα πρόστιμα δε θα καταβάλλονται επιτόπου και σε αντίθετη περίπτωση, μέχρι απόδειξης καταβολής του προστίμου, το όχημα θα ακινητοποιείται.''
Ημερομηνία δημοσίευσης: 26/8/2016

Τα Δερβενοχώρια δεν είναι απλά ''παράπλευρο οδικό δίκτυο''!!! Είναι κατοικημένη περιοχή!!! Αυτό δίνει μια άλλη και σοβαρότερη διάσταση στο θέμα και το μετατέπει σε πρόβλημα μείζονος σημασίας, δεδομένου ότι στα Σκούρτα δεν υπάρχει περιφερειακός και οι νταλίκες, τα συρόμενα και τα υπέρβαρα φορτηγά περνούν μέσα από τα δρομάκια του χωριού, που το πλάτος τους δεν ξεπερνάει τα 3 με 4 μέτρα και φτιάχτηκαν δεκάδες χρόνια πριν, όταν τα αυτοκίνητα ήταν ελάχιστα! Κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει ότι θα γινόμασταν... κόμβος συγκοινωνιακός και νταλίκες με ξένες πινακίδες και ελληνικοί ή διεθνείς μεταφορικοί κολοσσοί θα μας προτιμούσαν και θα μας χρησιμοποιούσαν για το συμφέρον τους!!! Η περιοχή μας δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ όφελος από αυτή την αδιάκοπη διέλευση, καθώς οι νταλικιέρηδες δεν αγοράζουν ούτε καφέ!!! Μόνο καταστροφή, κίνδυνο και ενόχληση έχουν να μας προσφέρουν όλοι αυτοί οι παράνομοι οδηγοί.




Τις τελευταίες δεκαετίες, το πρόβλημα άρχισε να γιγαντώνεται, αλλά οι τοπικές και δημοτικές αρχές το αγνόησαν με περισσή αδιαφορία και ανευθυνότητα. Η Τροχαία προφανώς δεν μας έχει καν στον χάρτη και η Περιφέρεια έχει σπουδαιότερα πράγματα να ασχοληθεί από τον κίνδυνο, την ενόχληση, την καταστροφή και την παρανομία που διαπράττεται στον τόπο μας...
Οι κάτοικοι των Δερβενοχωρίων απαιτούμε:
·        Άμεση εφαρμογή του νόμου για την απαγόρευση των βαρέων οχημάτων στους παράδρομους.
·        Η Τροχαία να εγκατασταθεί, αρχικά καθημερινά και τις νυχτερινές ώρες, στις είσοδους Σκούρτων και Στεφάνης και να κόβει τα τσουχτερά πρόστιμα που προβλέπει ο νόμος για τους παραβάτες και στη συνέχεια να κάνει μπλόκα σε τακτά χρονικά διαστήματα. Τα ''νέα'' θα κυκλοφορήσουν γρήγορα μεταξύ της ''κλίκας'' των νταλικιέρηδων και θα σταματήσουν να χρησιμοποιούν τα χωριά μας ως μέσο για να τσεπώνουν τα χρήματα από τα καύσιμα και τα διόδια εκθέτοντάς μας σε θανάσιμο κίνδυνο!
·        Η Περιφέρεια να δρομολογήσει ΑΜΕΣΑ την κατασκευή περιφερειακού στα Σκούρτα και η Δημοτική αρχή να μεριμνήσει δια της επίσημης οδού να εφαρμοστεί ο νόμος και να φτιαχτεί ο περιφερειακός!

Σε περίπτωση που η αδιαφορία του επίσημου κράτους και των αρμόδιων αρχών συνεχιστεί, οι κάτοικοι θα λάβουμε άμεσα μέτρα με κλείσιμο των εισόδων των χωριών, προκειμένου η Τροχαία να αναγκαστεί να επέμβει

και στη συνέχεια να ''τσιμπήσει'' τους πονηρούς και θα καλέσουμε τα κανάλια για να πάρει το θέμα τη δημοσιότητα που του αρμόζει!


Ούτε οι δρόμοι αντέχουν τη ζέστη από τους υπέρβαρους μεταλλικούς γίγαντες, ούτε οι κάτοικοι μπορούν άλλο να αντέξουν την ενόχληση και τον κίνδυνο ακόμα και μέσα στα ίδια τους τα σπίτια!!!
Κάντε τα αυτονόητα!!!











Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θυρανοίξια Αγ. Βασιλείου στη Ξερόβρυση

ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΤΟΝ ... ΔΗΜΑΡΧΟ!