970 δενδρύλλια κάνναβης στη Στεφάνη


  • 970 δενδρύλλια κάνναβης στη Στεφάνη

  •  Εξαρθρώθηκε σπείρα χασισοκαλλιεργητών

  • Επικίνδυνος δραπέτης δολοφόνος ζούσε ανάμεσά μας


970 (!) δενδρύλλια κάνναβης είχε η φυτεία που εντοπίστηκε σε ορεινό σημείο του χωριού Στεφάνη Δερβενοχωρίων, την οποία ''καλλιεργούσε'' και διακινούσε σπείρα ντόπιων και αλλοδαπών κακοποιών.

Στο κατάλυμα αυτό ζούσαν οι καλλιεργητές κάνναβης για να παρακολουθούν από κοντά την ανάπτυξη των φυτών τους!
Από το πρωί της Πέμπτης 12 Ιουλίου στήθηκε επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφαλείας  Αττικής, με τη συνδρομή της ΕΚΑΜ και της Διεύθυνσης Βοιωτίας και αφού εντοπίστηκε η χασισοφυτεία από το ελικόπτερο της αστυνομίας, οι αστυνομικοί εισέβαλαν, εκρίζωσαν και κατέσχεσαν 970 δενδρύλλια κάνναβης, ενώ ταυτόχρονα ακινητοποίησαν και συνέλαβαν τρία άτομα αλβανικής καταγωγής, ένας εκ των οποίων σκληρός κακοποιός, δραπέτης των φυλακών, όπου εξέτιε ποινή 25 ετών για δολοφονία. Συγκεκριμένα, ο 37χρονος συλληφθείς ήταν δραπέτης των Φυλακών Αγιάς Χανίων, στο οποίο ήταν έγκλειστος για ανθρωποκτονία από πρόθεση και για παράβαση της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ο επικίνδυνος δολοφόνος και δραπέτης Αλβανός είχε εκμεταλλευτεί μια πενθήμερη άδεια που του είχε δοθεί πριν από 1,5 χρόνο και δεν επέστρεψε ποτέ στη φυλακή. Αντίθετα, βρήκε καταφύγιο στα αφύλαχτα Δερβενοχώρια (πιθανόν προσκεκλημένος κάποιου παλιού του συγκρατουμένου), όπου όχι μόνο διέφευγε της σύλληψης, αλλά κυκλοφορούσε ανάμεσά μας και επιδιδόταν ανενόχλητος μαζί με τους συνεργάτες του στην καλλιέργεια χασίς, το οποίο θα πουλούσε χωρίς αιδώ ακόμα και στα παιδιά μας!!!


Στο πλαίσιο ειδικών δράσεων, εξερεύνησης περιοχών πρόσφορων για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και καταστολής της δράσης καλλιεργητών, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής εντόπισε σε δύσβατη δασώδη περιοχή στην Στεφάνη Βοιωτίας, στα Δερβενοχώρια, φυτεία με δενδρύλλια κάνναβης.


Στη συνέχεια και μετά από πολυήμερη επιτήρηση και κατόπτευση του χώρου της φυτείας, διαπιστώθηκε η χωροταξική διάταξη και το εύρος της, η υποδομή διαμονής των υπεύθυνων της καλλιέργειας και της ύδρευσης της φυτείας, ενώ εντοπίσθηκαν οι καλλιεργητές εντός του χώρου και πιστοποιήθηκε η δραστηριότητά τους.


Πρωινές ώρες χθες, οργανώθηκε επιχείρηση από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, σε συνεργασία με την ΕΚΑΜ και αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, για την σύλληψη των καλλιεργητών και την εκρίζωση των δενδρυλλίων.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, συνελήφθησαν οι τρείς Αλβανοί, υπεύθυνοι για την οργάνωση, καλλιέργεια και εποπτεία της φυτείας, ηλικίας 25, 28 και 37 ετών. Αναζητείται ομοεθνής συνεργός τους. Τα δενδρύλλια εκριζώθηκαν και κατασχέθηκε ο εξοπλισμός που χρησιμοποιείτο από τους καλλιεργητές ( λάστιχα ποτίσματος, σκαπτικά εργαλεία κλπ.). Επιπρόσθετα, στο παράπηγμα που βρισκόταν εντός του χώρου της φυτείας, βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 30,9 γραμμαρίων. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θηβών. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες ακόμα πληροφορίες, συνελήφθη και ένας ημεδαπός, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με περιορισμούς αφού επικαλέστηκε λόγους υγείας.


Καταγγελίες που έγιναν στην εφημερίδα μας αναφέρουν ότι τα μέλη της σπείρας που φύλαγαν τη φυτεία, απειλούσαν με Καλάσνικοφ όποιον πλησίαζε στο σημείο, ακόμα και τυχαία. Η έρευνα της αστυνομίας μετά το τέλος της επιχείρησης κατέγραψε τρόφιμα, κούτες με μακαρόνια, κονσέρβες και πολεμοφόδια στο μαντρί που διέμεναν οι καλλιεργητές και φύλακες της παράνομης και επαίσχυντης καλλιέργειας που ντροπιάζει τον τόπο μας και τον δυσφημεί με τον χειρότερο τρόπο.
Αναμένεται Δελτίο Τύπου  μετά την ολοκλήρωση της αστυνομικής επιχείρησης και αναλυτική ενημέρωση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φονικές νταλίκες

Θυρανοίξια Αγ. Βασιλείου στη Ξερόβρυση

ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΤΟΝ ... ΔΗΜΑΡΧΟ!